Zorgboerderij Bouwlust voor dagbesteding.

Bouwlust betekent iets voor mensen die, ondanks alles, nog steeds het verlangen hebben om het leven te verrijken met meer "zin, zijn en zo lekker mogelijk leven". Waar een wil is is een weg en wij lopen met je mee. Mensen mogen op Bouwlust groeien. Op BouwLust ben je zichtbaar. Je bent belangrijk in wat je doet, wat je laat, en wat je zegt. Mensen, dieren, planten , boerderij en polder bieden je alle ruimte en de grenzen om je veilig te voelen. Vele van onze deelnemers hebben hun leven inmiddels verrijkt met meer gezonde sociale contacten en "vrijwilligers" werk.

De bewoners.

Marie-José (begeleidster van de mensen): Het ontvangen van mensen is fijn werk. Ik probeer hier het gezonde deel van de mens weer ruimte te geven. Ik ben erg dankbaar dat ik dat op deze mooie plek mag doen. 
John (man van Marie-José): Het is heerlijk om hier te zijn. Ik kom hier graag de grote klussen doen en lekker koffie drinken.

Client of vrijwilliger.

Bouwlust is vooral geschikt voor volwassenen die fysiek nog redelijk tot goed ter been zijn.
Je mag hier samenwerken maar je zal ook worden uitgenodigd om zelfstandig een karweitje te doen. 

"In 2007 kwam ik hier als client werken. Inmiddels kom ik graag een dag in de week als vrijwilliger terug om lekker bij te kletsen en in de tuin te werken. Het gaat mij goed. ~P "

"Ik vind het bij Marie-José op de boerderij heel ongedwongen. Je hebt een lijst met klussen, daar mag je zelf uit kiezen, in je eigen tempo. Het is heel gezellig met de koffie en het eten. Aan het eind van de dag kun je tevreden terugkijken op wat je zelf en de anderen hebben gedaan. ~L"

"De boerderij is een plek waar ik mijzelf kan zijn. Ik heb een leuk contact met de dieren en met Marie-José. ~R "

"Ik heb in mijn leven al heel veel plekken gezien. Hier heb ik het naar mijn zin. Voor mijn doen ben ik hier al een hele tijd. Ik mag graag lekker koken voor de andere cliënten. Dit is de enige plek waar ik echt tot rust kom. ~A"

"Ik vind het vooral lekker rustig hier. ~E" 

"Dieren zijn heel belangrijk voor mij. Gelukkig zijn hier heel veel lieve dieren. Ik kan altijd erg goed zien of er iets met een dier aan de hand is. ~L" 

"Ik doe graag dingen voor andere mensen. ~J "

Gekwalificeerd Bouwlust heeft het kwaliteitscertificaat van de Federatie Landbouw en Zorg. Zij is ook aangesloten bij de stichting Landzijde. 
Voor meer info kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente. 

Openingstijden .
De zorgboerderij is open op maandag en vrijdag van 9.30 tot 15.30. Het is ook mogelijk om een halve dag te komen.

Meer informatie? Bel Marie-Jose van Oostveen: 0616866892